Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Szavazás
Melyik akkumulátor márka a kedvenc ?
Banner
BOSCH
Electric Power
Exide
FORSE
Rocket
Topla
YUASA
Varta
ZAP
Látogató számláló
0
7
6
5
6
2
7
Kiemelt partnereink

Árukereső ajánló
Facebook
Termék részletek


ALFAWELD EASY CUT 40A inverteres plazmavágó + PT40 munkakábel

-30%
ÚJ
ALFAWELD EASY CUT 40A inverteres plazmavágó + PT40 munkakábel
200 185 Ft
Akció: 139 990 Ft
Kezdete: 2023.09.29   A készlet erejéig!
ALFAWELD EASY CUT 40A inverteres plazmavágó gép 40A/230V sűrített levegős, inverteres plazmavágó gép. Az acélok, réz, alumínium, öntöttvas és egyéb szerkezeti anyagok kézi egyenes és alakos vágásához használják. A készülék kialakításának alapja - IGBT tranzisztor, amelynek használata kompakt és megbízható működést tesz lehetővé. A készülék szilárd fém tokba van szerelve. Plazmaképző gázként az ALFAWELD EASY CUT 40A inverteres plazmavágó gép sűrített levegőt használ.

A plazmavágó vezérlőpanele egyszerű és könnyen kezelhető. A kezelőpanelnek csak egy gombja van, amely szabályozza a vágási áramot, valamint a bekapcsolási és túlmelegedési jelzéseket. A működési áram nagysága az anyag vastagságától és a kívánt vágási sebességtől függ. Továbbá egy-egy gomb segítségével lehet állítani a plazmavágót plazmavágás vagy gáz teszt funkcióra, illetve 2T és 4T üzemmódba.

ALFAWELD EASY CUT 40A inverteres plazmavágó gép jellemzői
Gázteszt funkció
2T / 4T üzemmód
Ívgyújtás levegőre (Nem kontakt és nem is pilot ívgyújtású. Az ív úgy jön létre, hogy a levegő hatására a pisztoly elején lévő elektróda mozgásba lép ---> összezár a fúvókával)
Digitális kijelző
Beépített és szabályozható nyomáscsökkentő

ALFAWELD EASY CUT 40A inverteres plazmavágó géppel vágható fémek
acél
acélötvözetek
rozsdamentes acél
alumínium
titán
réz
nikkel
nikkelötvözetek

Mi is az a plazma?
A plazma a negyedik halmazállapot a szilárd, a folyékony és a légnemű mellett. A plazma ionizált gáz. Az anyagot alkotó atomokról egy vagy több elektron leszakad, és az így keletkező anyag lesz a plazma: ionok és szabad elektronok keveréke.
Mivel az elektronok már nem lesznek az atomokhoz kötve, hanem szabadon mozoghatnak a plazmában, a plazma elektromosan vezetővé válik és az elektromágneses mezőkkel kölcsönhatásba lép.
A plazma minden esetben jóval forróbb a szilárd anyagok által kezelhető kb. 3.000 °C foknál. A plazmaállapot csak igen magas hőmérsékleten, 10.000 °C körül kezd kialakulni.

Plazmavágás
Az ionizáció a pisztoly-elektróda magas feszültségének köszönhetően jön létre. Az áramot a pisztoly és a munkaanyag között a pisztolyból kiáramló ionizált gáz, azaz a plazmaív vezeti. A plazmavágó pisztoly elektródája a negatív, a munkaanyag a pozitív pólus.
A rendkívül magas hőmérsékletű plazmaív olvasztja meg a munkaanyagot. A fémet olyan magas hőmérséklettel olvasztja meg, hogy az olvadt fémnek egy része elgőzölög. A keletkező fémgőz miatt fontos a védőmaszk viselete és a jól szellőző helyiség (elszívó!) biztosítása.
  • Státusz
    ÚJ    
    Tömeg
    10 kg/db
Webáruház készítés